***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Ако изборите бяха днес – подкрепата за партиите в проценти. Служби предупреждават, че Русия подготвя бомбени атентати в Европа

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 8 май   

 

Община Свищов провежда възпоменателен ден във връзка 127 години от гибелта на Алеко Константинов. Възпоменанието ще се състои на 10 май 2024 година То ще се организира от 11:00 ч. на гроба на писателя в Централни софийски гробища и от 11.30 ч. пред паметника на Алеко в Градската градина в родния му град Свищов, оповестиха от общинската администрация.

На поклоненията ще бъдат поднесени венци и цветя. Очаква се в родния му град да участват представители на общинското управление, културни, просветителни институции и жители.

***

„ Това, което следим – към 40% от гласоподавателите изявяват предпочитание да гласоподават на предварителните избори за Народно заседание. 

Двата типа избори, събрани ведно, активизира гласуването на Евроизборите. В Евроизборите право на гласоподаване нямат наши съграждани в страни отвън Европейски Съюз. Това прави разлика от близо 5 пункта “.

***

Илиев счита, че „ българският гласоподавател е като нацупено дете, на което не са му се случили нещата по този начин, както би желало “.

***

***

„ Откакто стана ясно, че няма да има ротация - работата в Народното събрание се промени. От законодателна активност мина към избирателен темперамент “.

Относно активността на краткотрайната комисия за „ Нотариуса ", той разяснява: „ Тези, които би трябвало да проверяват, са тежко забъркани “.

Той разяснява и проблема „ Корал ". „ Моето име също беше забъркано, само че то изскача по данните на един от документите. Аз не съм взел участие в подписването на Кирил Петков. За Лена Бориславова също не мога да кажа. Има способени органи, които би трябвало да проверяват и открият дали има нарушавания, значимо е дали този проблем ще загуби своето внимание след изборите, в случай че това стане, ще се окаже, че е било просто един медиен фойерверк. Когато такива проблеми се вадят тъкмо преди избори наподобява, че са интензивно мероприятие ", изясни Минчев.

***

„ Това е и целенасочена офанзива върху Неправителствени организации сектора… “

***

Три европейски разследващи служби предизвестяват, че Русия приготвя бомбени атентати, палежи и офанзиви против инфраструктурни обекти в Европа и приканват за повече зоркост, твърди „ Файненшъл таймс ”, базирайки се на свои източници.

Пред Дарик някогашният ръководител на ДАНС и някогашен вътрешен министър Цветлин Йовчев удостовери, че има ескалация на заканите, идващи от Русия, и разяснява, че съществено внимание би трябвало да се обърне върху сигурността на сериозната инфраструктура, оборудванията на електроенергийната система, оръжейните хранилища и фабрики и военните обекти.

Що се отнася до България, Йовчев посочи, че опасност от дейности на Русия има още от началото на войната в Украйна, само че в този момент рисковете от умерени стават обилни. 

***

Кораб, претрупан с 1900 тона филантропична помощ за линията Газа, е планувано да отплава през днешния ден от Южна Турция, заяви Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция. 

***

Съединени американски щати краткотрайно спря доставката на бомби за Израел заради опасения, че ще огромната наземна интервенция в Рафах ще продължи. Това съобщи почитан чиновник на администрацията на Белия дом, представен от БиБиСи.

***

Почина ръководителят на севернокорейската пропагандна машина Ким Ки-нам, служил и при тримата водачи от династията Ким, съобщи Ройтерс, като се базира на известия от през днешния ден на севернокорейски медии.

В 02.00 ч. локално време севернокорейският водач Ким Чен-ун е посетил мястото, където е изложено тялото на Ким Ки-нам, с цел да изрази уважението си към един „ деец бунтовник, който остана безкрайно предан " на страната си до самия край, оповестяват севернокорейски медии.

***

Актрисата, чието същинско име е Стефани Клифърд, се изправи лице в лице с Тръмп за първи път след хипотетичната им връзка за една нощ след голф шампионат през 2006 година Звездата от филми за възрастни твърди, че преди да вършат секс Тръмп й споделил: „ Напомняш ми за щерка ми “, имайки поради Иванка, която съгласно него била умна и руса, добавяйки, че хората я подценяват.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР